Sr. Redacteur Journalistieke documentaireseries en formats

Reageer nu

Sr. Redacteur Journalistieke documentaireseries en formats

Raak jij direct enthousiast bij het zien van documentaireseries en true stories als Wild wild country of - dichter bij huis - De Villamoord of Stuk? En heb je ervaring in het bedenken en researchen van dit soort onderscheidende, verdiepende en impactvolle verhalen? Dan is een plek in het Kernteam Journalistiek van KRO-NCRV misschien iets voor jou.

Full-time · KRO-NCRV

Voor de NPO-zenders en online kanalen maakt ons team hoogwaardige journalistieke documentaireseries en programmaformats.

In onze producties willen we kijkers van begin tot eind boeien, we besteden dan ook veel aandacht aan verhalende en diepgravende research, storytelling en innovatieve vertelvormen. We maken bijvoorbeeld visuele reconstructies van grote nieuwsgebeurtenissen of rechtszaken, duiken in de menselijke verhalen achter een gebeurtenis of kwartieren een tijd lang in op een plek waar zich bijzondere verhalen afspelen.

Wie wij zoeken

Een gedreven onderzoeksjournalist en verhalenverteller...

  • met zeker 5 jaar redactionele ervaring, bedreven in onderzoeksjournalistiek en het ontwikkelen van journalistieke documentaires;
  • ervaren in het vinden van‘pareltjes van verhalen’.

Iemand die...

  • out-of-the-box denkt en op een frisse en bevlogen manier programmapitches – in beeld/geluid/schrift – kan voorbereiden;
  • initiatief neemt en een collegiale teamspeler is.

Je bent communicatief en kunt snel schakelen; we werken met wisselend samengestelde teams van redacteuren, regisseurs en presentatoren, vaak met medewerking van dramaturgen, vormgevers en conceptontwikkelaars.

Wat bieden wij?

Wij bieden een functie voor 36 uur per week. De functie is per direct voor een jaar. Salariëring is gebaseerd op functieschaal G, conform de CAO voor het Omroeppersoneel. Het salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt maximaal €3.965,49 per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Overige arbeidsvoorwaarden zijn:

  • 8% vakantietoeslag
  • 6% eindejaarstoeslag
  • ruim 5 weken vakantie naar rato dienstverband
  • een zeer gunstige pensioenregeling

Informatie

Wil je meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Hester van Yperen, Samensteller Kernteam Journalistiek KRO-NCRV, hester.vanyperen@kro-ncrv.nl.

Sollicitatie

We ontvangen je sollicitatie en CV (beiden pdf) graag via onderstaand sollicitatieformulier.