Jurist

Reageer nu

Jurist

Bij KRO-NCRV zijn we op zoek naar een Jurist om ons team te komen versterken.

Full-time / Part-time · KRO-NCRV · Plaatsingsdatum: 5 oktober 2020

Over de afdeling

De juristen werkzaam binnen de afdeling Bestuurlijke & Juridische Zaken van KRO-NCRV behandelen juridische aangelegenheden op het gebied van informatierecht (waaronder intellectueel eigendomsrecht, telecommunicatierecht, mediarecht, vrijheid van meningsuiting en privacy) verbintenissen- en arbeidsrecht, als ook op verschillende andere rechtsgebieden.

Vanwege het vertrek van een van de juristen uit ons team van 5 juristen zoeken wij een nieuwe collega.

Over de rol

Als jurist bij KRO-NCRV houd jij je bezig met het onderhandelen, opstellen en beoordelen van allerhande contracten, bijvoorbeeld:

 • ontwikkel- en productiecontracten;
 • cofinancierings- of sponsorcontracten;
 • licentiecontracten;
 • opdrachtcontracten;
 • algemene voorwaarden;
 • inkoopcontracten;
 • verwerkersovereenkomsten.

Je voert correspondentie over diverse juridische aangelegenheden.

Je kunt vanuit jouw kennis en ervaring meedenken met en advies geven aan onze medewerkers, management en directie over uiteenlopende juridische vraagstukken.

Je houdt je bezig met het creëren en in stand houden van bewustzijn over de relevante toepasselijke regelgeving o.a. door het verzorgen van trainingen aan medewerkers.

Je behandelt geschillen, waaronder het uitzetten van de strategie, het schrijven van processtukken en het voeren van pleidooien in (bezwaar-) procedures bij de NPO organisatie, het Commissariaat voor de Media, de Raad voor de Journalistiek of de Reclamecode Commissie en stuurt waar nodig een advocaat hierin aan.

Wie wij zoeken

Wij zijn op zoek naar iemand met een voltooide academische rechtenstudie, met de specialismen (media- en) intellectueel eigendomsrecht, aangevuld met een gedegen kennis van het verbintenissenrecht. Kennis van het bestuursrecht strekt tot aanbeveling.

Je hebt meerjarige relevante werkervaring (minimaal 4 jaar) als advocaat of als bedrijfsjurist.

Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch en kritisch denkvermogen en je bent een kordate persoonlijkheid met uitstekende contactuele eigenschappen, gekoppeld aan goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Je bent collegiaal, praktisch, probleemoplossend, flexibel, sensitief, gedreven en hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat wij bieden

Een contract voor 32-36 uur per week voor in eerste instantie één jaar met de mogelijkheid op verlenging voor onbepaalde tijd. Salariëring is gebaseerd op functiegroep H, conform de CAO voor het Omroeppersoneel. Het salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt maximaal € 4.786,54 per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Overige arbeidsvoorwaarden zijn:

 • 8% vakantietoeslag
 • 6% eindejaarstoeslag
 • ruim 5 weken vakantie naar rato dienstverband
 • een zeer gunstige pensioenregeling
 •  ruimte voor kennisoverdracht, scholing en training

Meer informatie voordat je solliciteert?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Heleen Weeber, hoofd Bestuurlijke & Juridische Zaken, email: heleen.weeber@kro-ncrv.nl.

  Solliciteer

  Wil jij ons team komen versterken als Jurist? Dan horen we graag van je!

  Wij ontvangen jouw motivatiebrief en CV graag via onderstaande sollicitatiebutton: